fredag 24 maj 2013

Bron över floden Kwai

Bron över floden Kwai skulle man kunna tänka men nu var det en bro över Henån. I ett långt led verkade det vara någon slags massflykt eller en utvandring då vissa släpade på bohag. Som stickor, strån och annat.
Gör myrorna kanske som renarna och flyttar ut på fjället över sommaren? På andra sidan ån finns många stigar som leder direkt ut i fjällvärlden.

Myrornas anseende växte hos oss då vi såg deras målmedvetenhet för det var ingen liten bro dom skulle över och det var många hinder efter vägen. Smarta var dom också. Istället för att gå rakt över bron med nedför och uppför mellan brädorna vandrade dom istället upp på den smala sargen som nästan var hel utefter hela sidan.
Även till själva bron var det en avgrund men dom beslutsamma myrorna lät sig inte hindras och verkade heller inte lättskrämda av smältvattnet som forsade under.
Dottern beslöt sig för att hjälpa till och la dit en avbruten kvist, som en bro till bron.
Sträckan förkortades säkert med 5 centimeter, fågelvägen.

Var myrorna kanske flyktingar? Ja det var vad vi började fundera på då vi såg en stack i närheten med ett hål från en stor nos som hade tryckts in med ett, bara ett, stort tassavtryck nedanför. Vem vet, vi kunde inte avgöra om det var på grund av fienden som myrorna flydde sitt hem, inte heller vem i så fall fienden var eller vem spåret härrörde från!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar