fredag 5 april 2013

I väntan

Finns det skuggor finns det ljus någonstans!
Som Siddharta Gautama (Buddha) en gång ungefär uttryckt det, att det är först när man accepterar lidandet som en naturlig del av livet och lär sig att hantera svårigheterna, det är först då som man kan finna nirvana.
Natt och dag, sommar som vinter, yin och yang, ljus mörker gråt tårar skratt... allt hör livet till och jag tror inte att någon kännande varelse kan undkomma detta. Det är förstås inte lätt när man befinner sig i mörker, men att vara medveten om att det hör livet till, kan vara en början. Också att veta att man inte är ensam om upplevelser, som till exempel människor som har blivit utsatta för övergrepp, är viktigt.

Sist jag var ute och promenerade hade det, suck, kommit flera centimeter med ny snö och det kändes väldigt tungt för jag ville ha värme nu. Men det hade säkert blivit väldigt enformigt om man alltid hade haft sol och sommar. Det måste också finnas en vinter med snö och kyla emellan och det gäller att vända den tiden kraften energin till att skapa något nytt istället för destruktiva tankar.

vintervila återhämtning tid för eftertanke i skuggland

2 kommentarer:

  1. Väldigt bra sagt tycker jag.

    SvaraRadera
  2. Ja mycket, det gäller bara att komma ihåg det..

    SvaraRadera