måndag 15 april 2013

Appropå borrmaskiner

Att vara en tusenkonstnär, en mångsysslare gör att man klarar sig ganska bra ganska långt. Fast många gånger har jag önskat att jag vore specialiserad på något enda som jag istället kunde vara en mästare på ;) (o inte hålla på o virra runt så mycket..). Jag är alltså inte jätteduktig på någonting men kanske heller inte, riktigt urusel på något. Jo det skulle i så fall vara på att hamra in spikar, tålamod, åtgärda datorproblem med mera med mera med mera... äsch nu måste jag sluta.
Att jag kunde lite av varje var nog bara till fördel för brandkåren där jag fick någon slags multifunktion utöver ordinarie arbetsuppgifter. Som på många andra ställen måste pengar sparas in och färre får mer att göra.
Behövde en fjällräddningspulka lagas så fixade jag det och likaså om ett fordon behövde ett borrhål uppe på taket för att fästa nån grej så knotade jag inte, utan klättrade upp med borrmaskinen. Allt var inte kul att ordna men saker måste förstås fungera.

Därför blev jag mycket glad när min dåvarande chef också bad mig att bli ansvarig, hmm "redaktör" för ett informationsblad för räddningstjänstpersonalen i kommunen. Att bli "brandkorre" passade mig utmärkt eftersom jag verkligen gillar att skriva, fota och sammanställa. Ordning och reda!
Meningen var att det så småningom skulle utvecklas och bli till en liten tidning men jag hann aldrig med mer, än en sida eller två till varje utskick.

För att få personalen från 4 brandstationer och ett räddningsvärn, att lära känna och komma varandra lite närmare i en ytmässigt mycket stor kommun fick jag dessutom en idé om att göra ett persongalleri, "Veckans eldsjäl". Galleriet la jag upp som i en sådan där "vänner"-bok man hade när man var liten. Älsklingsfärg.. Jag läser helst..

Ibland blir jag förfärad över hur barnslig jag kan vara trots att jag ska föreställa "vuxen", men samtidigt tycker jag att det redan finns tillräckligt med allvar och alla måsten!

Informationsbladet döpte jag till "Tänt i veckan" och det blev i alla fall mycket uppskattat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar