måndag 25 juni 2018

Hur många myror finns det i världen då?

Fick någonstans till svar att det inte finns tillräckligt med citroner för att dessa skulle kunna användas istället för citronsyra som smaksättare och konserveringsmedel i läkemedels- och livsmedelsindustrin.
Det kan väl aldrig ha med profit (luktar skit) att göra...?

(Anledningen till att jag, som skriver detta, vill ha bort den så kallade "citronsyran" i det vi äter och får på oss är, att det inte längre har något med citroner att göra! Förr framställdes citronsyra naturligt genom omogna citroner men idag, på grund av att det är billigt, tillverkas syran biotekniskt genom att framställa den genom olika slags stärkelser och processas via svartmögel!)

Men nu så... !
Råkade se ett program som heter "Bizarre foods with Andrew Zimmern". I ett av programmen (säsong 8 del 7 av 8) besökte han Taxinge krog i Södermanland där Gustav Öhman och Thomas Gustafsson huserar. Dessa två herrar bjuder på hållbar mat med hjälp av naturen och i detta speciella avsnitt plockade man myror som avger en syra när det är "fara å färde". Myrsyra luktar och smakar citrusaktigt!!

Myrorna fryses in direkt, dels för att inte stressa myrorna men också för att de då behåller citronlukt/smaken. När det är dags att laga maten är det bara att mala ner myrorna i en mortel till ett "citruspulver"!

Har själv smakat myra och jag lovar. det smakar verkligen citrus-syrligt!
Och när myrorna nu är frusna innan de skall användas kittlar det heller inte dödsskönt i kistan som Baloo annars uttrycker det i Djungelboken!

Ja varför inte använda sig av myror som är helt naturliga? När man nu redan använder sig av gristrynen för att få till "geleiga" godsaker? Eller som för att få till glans använder sig av shellack, tillverkat av sekret från den indiska lacksköldlusen! För röd färg används torkade koschenill-lus-honor!

Problemet är alltså löst! Dessutom,
är denna syran inte processad genom svartmögel!





Här kommer ett litet bonustips från mig:
För en smörad limpskiva över en myrstack så får du ett billigt och uppiggande pålägg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar