onsdag 1 april 2015

Avfolka och avverka, får man verkligen göra så här?

De senaste 10-12 åren har det varit en kraftig skogsavverkning här i länet. Men under de sista åren har det stegrats något osannolikt och nu går de fram som rena rama bärsärkar!!

Folk undrar varför det börjar bli så kraftiga stormar? Är det konstigt när ingenting finns kvar som kan hålla emot? Att lämna några pinnar här och där gör varken från eller till, inte heller är de till någon nytta för djurlivet då de vid nästa storm blåser omkull! Ensam är inte stark, inte när det gäller skog i alla fall, för då är det ingen skog! Vi förfasar oss om hur de bär sig åt med regnskogarna men oroar oss inte om hur vi själva snart kommer att ha det!
Själv tror jag tyvärr att det inte kommer att dröja alltför länge innan vi får uppleva liknande naturkatastrofer som de har i USA med stora ytor som ger fria spelrum, vindar som byggs upp till orkaner, tornados etc. Om det får fortsätta så här!

Snart är hela Åredalen trädlöst..
Tidigare inlägg i ämnet: Sacrifices & Motsägelsefullt

PS! Har funderat på, kanske en tokig tanke men.. om det är någon slags taktik med att avfolka och avverka Norrland så att vindarna verkligen ska få fria spelrum? Så att de som bor i södra Sverige så småningom får sin elkraft säkrad i några år? Eller är det bara pengakåthet, ren girighet det handlar om? I alla fall är det inget sunt förnuft inblandat i det hela!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar