fredag 19 oktober 2012

Min syn på saken

Under sommaren som gick fick jag ett nytt seende, men inte med min vanliga dåliga syn. Det nya seendet startade för några år sedan när jag började se mellanrum istället för det som ”är”. Mellanrummen blev alltså till egna bilder och det kunde ta en liten stund innan synen kom tillbaka till det ”normala” seendet. Men i somras förändrades det alltså ytterligare när jag upptäckte en helt ny... gräsart! Gräset glittrade på avstånd och det såg ut som att varje strå var uppbyggt med mängder av celler.

Förstod att jag nog inte skulle kunna fånga detta med kameran men tänkte i alla fall göra ett försök, för gräset var faktiskt helt fantastiskt, och det måste förevigas! Det var bara det, att varje gång jag kom nära ett grässtrå så blev det till ett helt vanligt grönt grässtrå. Jag gjorde flera försök men nej, det var bara på avstånd som jag kunde se det. Jag kan heller inte göra en bild av vad jag såg, men jag kan göra en bild som hjälper mig att minnas!

1 kommentar:

  1. Helt otroligt... Igår den 13/7 2023 såg jag ett naturprogram på Svt1 "Green planet" och de visade hur fotosyntesen går till, hur en växt "släppte" ut syre då den tillgodogjort sitt (hur dom nu har kunnat filma det?). Kan det ha varit det jag såg och i så fall, hur kunde jag se det??? :o

    SvaraRadera