Man behöver inte alltid köpa dyra verktyg för att utföra sina projekt, mycket av det man har hemma kan brukas till andra ändamål. "Nöden är uppfinningarnas moder" heter det och nog är det sant när man varken har plats eller pengar till nya investeringar. Så kan till exempel en elvisp användas för att "slå rep" med, när jag behöver tvinna ståltråd brukar jag istället använda borrmaskinen och degskrapan har fungerat alldeles utmärkt till att skrapa bort färg med. Det finns däremot en sak som jag inte rekommenderar! Jag och yngsta dottern blev för några år sedan väldigt sugna på creme de caramel men tyvärr hade vår brännare, som man får till den knäckiga ytan med, gått sönder. Antagligen på vårt flitiga användande under vår dåvarande creme de caramel-period. Då kom jag på den utmärkta idén (i mitt tycke) att vi istället kunde använda varmluftspistolen. Men, det är ett ganska häftigt blås i varmluftspistoler och varma blir dom också. Påföljden blev att nysmält strösocker sprutades runt i köket och klistrades fast överallt och var sedan ganska så svårt att få bort. Använd alltså inte en varmluftspistol för att få till den knäckiga goda ytan på en creme de caramel!
Vad ska det då bli av snörena jag tvinnade? Fortsättning följer...
söndag 1 juli 2012
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar