tisdag 28 januari 2020

Och vem vet det om 100 år?

Att jag, från Civilförsvarsförbundet, har fått en förtjänstmedalj i brons?

måndag 27 januari 2020

Mjukbrödsbakning

Med morfars (?) nagg till hjälp hemma på köksbänken (morfar träffade jag aldrig eftersom han dog 3 månader innan mamma föddes). Den stora frågan är dock, varför märkte han naggen med sitt namn, det undrade alltid mamma med?!

torsdag 23 januari 2020

Världens skönaste nackkudde

Blev en gammal sammetskjol från 1970-talet!
Före & efterbild!

torsdag 9 januari 2020

Om värjan och kärleken

Hittade en gammal skrivlåda på en loppis i helt uruselt skick men fin nog att förvara lite pennor och papper i. Bara jag fått renoverat den lite (på mitt eget sätt) så att pennorna inte trillar igenom den stora springan som finns på undersidan.

När jag efteråt tittade närmre i lådan hittade jag ett gammalt negativ i miniformat (5,5 x 2 cm) som med en bildserie om 3 (spionformat?) samt några riktigt gamla häftstift, varav det ena var märkt.

Mina frågor nu, sedan jag scannat in det lilla negativet och tittat på fotot är:

1. Vem är mannen med värjan och vem är kvinnan som så ömt kysser mannen med armarna om hans hals?
2. Är mannen med värjan på väg ut i ett krig eller är han lyckligt hemkommen (för mig känns det snarare som första alternativet)?

3. Var kommer själva lådan med trasig intarsia ifrån? Har den varit med om äventyr i främmande land? Den är ju särdeles praktisk att ha med sig på resor då ett hårt underlag att skriva på går att fälla ut varhelst man är!

4. Till sist häftstiften, var de till för att sätta fast brevet i det lila mjuka sammetsunderlaget så att det inte skulle blåsa bort med en varm ökenvind, brevet som skulle sändas till en älskad?

Häftstift märkt: VORM.UNSER D.R.P. 14077

måndag 6 januari 2020

Årets första Lovikka vantar klara

Dessa ingår i ett lite större projekt jag satt igång!

lördag 4 januari 2020

Pärlemormoln

Dag efter dag på eftermiddagarna när solen är på väg ned seglar de upp på himlen och så har de gjort i flera flera dagar nu. Det ena molnet efter det andra, är än mer fantastiskt än det andra. Molnen bildas på 15-25 000 meters höjd och det måste vara minst 75 grader kallt. Tyvärr är de flesta typerna inte av pärlemormoln nyttiga för ozonlagret då de förutom vatten också innehåller salpeter- och/eller svavelsyra.



fredag 3 januari 2020